Harstad Tidende 25.06.2005

Konsert med slagverkeren Kjell Tore Innervik i Harstad Kulturhus 23.06.2005 under Festspillene i Nord-Norge.
Anmeldt av Ola Bruun (terningkast 6).Bildetekst:
UNGE OG TALENTFULLE: Kjell Tore Innervik og Joachim Kjelsaas Kwetzinsky sto for en strålende konsert i Lillesalen.


I KONTRASTENES SFÆRE

En spennende reise i musikkens allsidighet, formidlet av to meget dyktige unge instrumentalister.

Rikskonsertenes (RK) satsing "INTRO klassisk" er en forlengelse av RKs debutstøtteordning som strekker seg vel 30 år tilbake. Mange av våre fremste musikere i dag har nytt godt av ordningen, og RK samarbeider idag med en rekke festivaler rundt om i landet, hvorav Festspillene i Nord-Norge en av dem. På bakgrunn av innsendte søknader blir inntil seks utøvere/ensembler valgt ut til prøvespill i form av åpen konsert ved Festspillene i Bergen. Noen av disse blir så valgt ut som INTRO-musikere i et lanseringsprogram.

Så til konserten; der de to musikerne var årets vinnere. Og den kan i korthet beskrives med i alle fall følgende ord: Spennende, fleksibel, kontraster i fleng, overbevisende musikalitet, kraft, eleganse, flotte musikalske jøglerier, gode dialoger, rytmikk til tusen og to flotte kunstformidlere.

Innervik (fra Narvik) og Kwetzinsky leverte overbevisende spill, både i solopartier og i samspill. To flotte representanter for dagens unge, talentfulle musikere. RK har gjort et sikkert valg, og skal ha ære for det.

Når kontraster er hovedtema på årets festspill, kan man ikke lett tenke seg en konsert med større spredning og flere kontraster enn nettopp denne; i sjangere, geografi, i musikalske uttrykk og stemninger. Vi var med på en reise i spenningens land, og med fine visuelle opplevelser underveis.

Konserten ble positivt annerledes enn kanskje mange hadde tenkt seg i forhold til hva arrangøren pressemessig hadde gått ut med. Det var ikke lett å forestille seg at programmet skulle bevege seg fra "Vår Gud han er så fast en borg" på den ene side til løssluppen rag og heftig rytmikk på den andre. Visste man det, hadde nok lillesalen vært fylt godt opp.

En topp konsertopplevelse.